Vádemelés

2021.08.18. 08:51

Jogsi nélkül, ittasan karambolozott egy baranyai férfi (fotók)

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki ittas állapotban, eltiltás alatt vezette egy ismerőse autóját és okozott balesetet.

Bama.hu (Forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

A vádlottat 2021 februárjában egy ismerőse meglátogatta, aki a férfi házához az autójával érkezett. Az éjszaka folyamán mindketten jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd a vendég lefeküdt aludni.

A vádlott ezután az ő tudta nélkül elvette a jármű indítókulcsát, majd a környéken autókázni kezdett. Ennek során az egyik szomszédos faluban meglátta az ismerősét, akinek felajánlotta, hogy elviszi egy körre. Az útjuk során az egyik faluba érve egy kanyarban a vádlott elvesztette uralmát a jármű felett, majd az útról lesodródott, egy közúti jelzőtáblát kidöntve a mellette található játszótér kerítését átszakította, majd egy fának csapódott.

Fotó: Pécsi Járási Ügyészség

A baleset során a gépkocsi utasa többszörös törést szenvedett el, mely sérülések 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések voltak. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ugyanis korábban a bíróság ittas járművezetés vétsége miatt a járművezetéstől eltiltotta.

Fotó: Pécsi Járási Ügyészség

Az elkövető cselekménye a súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint a jármű önkényes elvétele bűntettének a megállapítására alkalmas. Amennyiben a vádlott 2021 májusát követően vezette volna az autót eltiltás hatálya alatt, úgy jogszabályváltozás miatt további bűncselekményt valósított volna meg.

Fotó: Pécsi Járási Ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában