szolgasor

2021.08.12. 09:45

Kényszermunkára kötelezte nevelt gyermekeit egy baranyai házaspár

Kényszermunkával és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Baranya Megyei Főügyészség azt a házaspárt, akik a nevelt gyermekeiket kihasználták, szolgasorban tartották, érzelmileg elhanyagolták.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

20210107 Székesfehérvár Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt tartott tárgyalást előkészítő meghallgatást - Szurok Szabina bírónő vezetésével - a Székesfehérvári Járási Bíróság Törvényszék, bíróság, meghallgatás, emberkereskedelem Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

A vádirat szerint az öt gyermeket 2013. májusában helyezték el a házaspárnál, mivel vér szerinti szüleik nemi erkölcs elleni, és a gyermekek érdekét sértő bűncselekményeket követtek el a sérelmükre.

A családba kerülést követően a vádlottak kapcsolata jó volt az akkor 1 és 12 év közötti gyermekekkel, ez azonban 2014-re megváltozott. A házaspár a nevelt gyerekeket kihasználta, dolgoztatta, érzelmileg elhanyagolta. A gyermekeknek rendszeresen fát kellett gyűjtenie a közeli erdőben, a kertben kapálniuk, gyomlálniuk kellett, de télen az ő feladatuk volt a hó ellapátolása is. A házimunkát, és az állatok gondozását szintén a gyermekek végezték, akik azonban megfelelő élelmet nem kaptak, a vádlottak vér szerinti hozzátartozóinál jóval kevesebb és kevésbé változatos ételeket ehettek csak.

Az eljárás adatai szerint a nevelőapa a legidősebb – akkor alig több, mint 12 éves – lányhoz szexuálisan is közeledett, őt többször fenyegetéssel vette rá szexuális cselekmény végzésére, illetve annak eltűrésére.

A házaspár a gyermekek elhanyagolásával érzelmi, erkölcsi fejlődésüket veszélyeztette, ezért cselekményük a kényszermunka mellett a kiskorú veszélyeztetés megállapítására is alkalmas, a nevelőapával szemben azonban az ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt is vádat emelt.

A letartóztatásban lévő vádlottak felelősségéről a Pécsi Törvényszék dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában