Volt év, mikor 200 milliót keresett

2021.09.20. 18:09

Elkezdődött a legnagyobb magyar bank volt régióvezetőjének pere

A legnagyobb magyar bank volt dél-dunántúli régióvezetőjének pere folyatódott ma a Pécsi Járásbíróságon. A volt vezetőt nagy értékben elkövetett sikkasztással vádolják, hogy a bank pénzét saját céljaira (többek között ingatlanfelújítás, vendéglátás, bevásárlás, szállásfoglalás) használta fel.

Zs. J.

20200107 Budapest Tagadta bűnösségét a VV. Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László az ügy keddi, a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésén. Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet

Forrás: illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

A 45 éves férfi nyár elején állt először a bíróság elé, akkor előkészítő ülést tartottak. A férfi és két másik vádlott (baranyai és balatoni vendéglős) akkor nem ismerték el bűnösségüket, így az ő ügyüket különválasztották 16 társukétól, a perük hétfőn kezdődött el.

Az első rendű vádlott a legnagyobb magyar bank történtében a legfiatalabb régióvezető volt, 2010-ben nevezték ki. A területéhez Baranya, Somogy, Tolna tartozott kezdetekben, de a tegnapi tárgyaláson a férfi a vallomásában elmondta, később a területéhez csatolták Zala megyét. Azt is megemlítette, úgy tudja, a neve felmerült 2013 körül, hogy vezérigazgató helyettesé neveznék ki. Akkor sokan rossz szemmel néztek rá, sok ellenséget szerzett.

– Jelenleg menedzserként dolgozom, turisztika, vendéglátás, szállás területén egy nagy cégnél, több mint egymilliós fizetésem van – válaszolta bírói kérdésre, aki a mostani állásáról, fizetéséről kérdezte. Az is kiderült, két ingatlan a felesége nevén szerepel, neki csak egy garázsa van.

Szóba kerültek a fiktív számlák, amiről azt mondta, félrevezették, ő nem tudott róluk. Ezt azzal is megpróbálta alátámasztani, hogy közölte, volt olyan év mikor több mint 200 milliót keresett, vagyis jóval többet, mint amivel most gyanúsítják. A bruttó havi bére 2-2,5 millió forint volt, ehhez jött még a horvátországi leánybankban betöltött tiszteletdíja, különböző prémiumok, ez többszöröse volt a fizetésének.

– Volt olyan nagyvállalkozó, aki azzal állt elő, adjak neki hitelt, ebből 250 milliót visszaad. Nemet mondtam, és jeleztem a bank vezetőségének a történteket – közölte a tárgyaláson az egykori bankos szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában