e heti tárgyalások

2021.09.27. 13:27

Késsel kényszerítette a dohánybolt dolgozóját a bevétel átadására

Több közérdeklődésre számot tartó ügyet tárgyalnak a héten a baranyai bíróságon. Csütörtök délelőtt folytatódik a Pécsi Járásbíróságon a pécsi trafikrabló előkészítő tárgyalása.

Zs. J.

Múlt héten az ügyész ismertette a vádiratot, amelyből kiderült, a fiatalember korábban Ausztriában és Siófokon dolgozott pincérként, ám elveszítette munkahelyét. A szakmájában, illetve építkezésen segédmunkásként próbálkozott elhelyezkedni, de nem járt sikerrel. Idén március 24-én barátaihoz utazott Pécsre. A Petőfi utcai lakásukon átöltözött, és egy késsel távozott a lakásból. A férfi a közeli dohányboltba ment be, és az eladót felszólította a bevétel átadására. A dohánybolt alkalmazottja egy táskába bepakolta a pénzt, 140 ezer forintot és a rabló ezután távozott. A múlt heti tárgyaláson a tamási fiatalember, aki jelenleg börtönben van, közölte, hogy jó magaviseletéért kapott egy oklevelet, melyet a bíró bekért, ám mivel azt nem tudták időre elküldeni, így az előkészítő tárgyalást elnapolták.

Csütörtökön egy apuka is a Pécsi Járásbíróság elé áll, akit személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolnak. A férfi 2014-ben elvált feleségétől. A bíróság a közös kiskorú lány gyermeküket az anya gondozására bízta, míg a férfi páros héten hétvégén, páratlan héten szerda délutántól csütörtök reggelig volt jogosult kapcsolattartásra. Az apuka tavaly március 13-án a kislányt nem vitte vissza volt felesége budapesti lakására. A férfi elektronikus üzenetet küldött, amelyben leírta, hogy a következő hónapokban nála marad a gyermekük, mert a vírus miatt nála nagyobb biztonságban van.

A nő 2020. március 16-án rendőrökkel jelent meg a férfi lakásán, hogy a gyermeket hazavigye, de a kopogtatásra és a rendőri felszólításra sem nyílt ki az ajtó. A gyermek édesanyja április 27-én újra próbálkozott, végrehajtóval, a gyámhatóság képviselőjével és rendőrökkel érkezett a férfi lakására. Ekkor a kislány egyedül tartózkodott otthon, de a lakásból kijönni nem tudott. A végrehajtó azonnal lakatost hívott, aki az ajtót kinyitotta, a zárat lecserélte, így az édesanya a lányát haza tudta vinni öt hét után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában