vége a dalnak

2021.09.03. 09:40

Montenegróban fogták el a baranyai drogbárót

Kattant a bilincs. Sajtóinformációk szerint tűzpárbajt követően lett vége a menekülésnek.

bama.hu (forrás: origo.hu)

Fotó: POKMPCS1020-BAR

Mint az origo.hu beszámolt róla, egy tűzpárbaj után, Montenegróban fogták el a rettegett magyar drogbárót, Grubacs Igort. A férfi nyolc hónapja menekült a magyar hatóságok elől, ezalatt vélhetően több országban is megfordult. Azt még nem tudni, hogy kiadják-e majd Magyarországnak.

Egy tűzpárbaj után, Montenegróban fogták el a pécsi drogbáróként ismert Grubacs Igort – írja a Blikk cikke alapján az origo.hu. A lap úgy tudja, hogy az éjszakai életben csak „Találékony Igorként” ismert férfi elfogásával egy napon a rendőrség lekapcsolt egy marihuána szállítmányt is, amelyet koronavírus elleni vakcina dobozába rejtettek el. Azt vizsgálják, hogy a férfinek köze lehet-e ehhez az ügyhöz.

A lapnak Grubacs ügyvédje azt mondta, hogy ő is csak nemrégiben értesült védence elfogásáról és reméli, hamarosan beszélhet majd a férfivel, hogy tisztábban lásson az ügyben. A Blikk szerint Grubacs Igort jelenleg kórházban ápolják.

Még nem tudni, kiadják-e Magyarországnak

A cikkben emlékeztetnek, hogy Grubacs már nyolc hónapja menekült a magyar rendőrök elől. A hatóságok idén januárban éppen egy drogügylet közben csaptak le két emberére egy XIII. kerületi mélygarázsban. Az akkori akcióban lefoglalt drog feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű hazai drogfogásának számít.

Igor ezt az ügyletet távolabbról, egy autóból figyelte, és amikor látta, hogy társai megbuktak elmenekült a helyszínről. A rendőrök hiába eredtek a férfi nyomába, nem sikerült elkapniuk. A lap úgy tudja, Grubacs az elmúlt hónapokban vélhetően több országban is megfordult.

A pécsi éjszakai élet rettegett figurájának jelenleg több ügye is fut a bíróságon. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Montenegró kiadja-e majd a magyar hatóságoknak a drogbárót, és ha igen, erre mikor kerülhet sor.

Így tehát lekerült a rendőrség körözési toplistájáról Grubacs Igor: az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt a rendőrség honlapja szerint Montenegróban fogták el – írja a Pécsi Újság.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában