tárgyalás

2021.09.15. 19:10

Montenegróban van karanténban Grubacs Igor

A bíróság is a médiából értesült, hogy elfogták az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt.

Zsigmond József

Fotó: POKMPCS1020-BAR

Grubacs Igor nevét idén év elején ismerte meg a közvélemény egy rendőrségi drogakció után, a fővárosban egy negyedmilliárdos drogüzletet számoltak fel az egyenruhások. Két férfin kattant a bilincs, a drogbanda feje, Grubacs Igor elmenekült. Hajtóvadászat indult és nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Pár hete érkezett a hír, ami bejárta a magyar sajtót: Grubacsot egy montenegrói rajtaütés során, tűzpárbaj után elfogták.

Grubacs Igornak egy másik büntetőügyben is főszerepe lehetett. 2015-ben egy nő 200 millió forintos vagyonát próbálta megszerezni csalás révén egy társaság, melynek első számú gyanúsítottja Grubacs Igor. Ennek az ügynek a tárgyalása tegnap a Pécsi Járásbíróságon folytatódott.

– Mindenki számára ismert, a médiából is, hogy Grubacs Igort a legutóbbi tárgyalás óta időközben elfogták – közölte szerda délelőtt a bírónő. Védője telefonon annyi tájékoztatást adott, hogy Montenegróban van karanténban. További hivatalos értesítés nem érkezett, még az Interpooltól sem.

A tárgyalás szünetében sikerült beszélnünk a másodrendű vádlott, Grubacs Igor párjának védőjével, Kollár Lászlóval, aki az első rendű vádlottat is védi, de nem ő a vezető védője. Annyit megerősített, hogy Grubacsot Montenegróban fogták el, de arról nincs tudomása, hogy tűzpárbaj is történt.

– Közvetlenül vele nem beszéltünk. Az ottani hatóságok engedélyezték számára, hogy egy közeli hozzátartozóját felhívja, tőle vannak az információink. Akcióban fogták el Montenegróban, sérülésről nem tudunk. Karanténban van Igor, a covid szabályozások miatt. Montenegróban van védője, velünk sem a hatóság, sem ő nem vette fel a kapcsolatot – tette hozzá.

Sok a kérdés

Mint a védőügyvéd lapunknak elmondta, most az a kérdés, hogy Grubacs Igor Montenegróban követett-e el bűncselekményt, vagy csak azért fogták el, mert nemzetközi elfogató parancs volt kiadva ellene. Ilyenkor a bevett protokoll szerint járnak el, ha kint valamilyen bűncselekményt követett el, azért ott vonják felelősségre, ott ítélik el, és annak letöltése után adják ki a magyar hatóságoknak. Ha az elfogatóparancs miatt fogták el, a kinti eljárás szerint döntenek a kiadatásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában