vádemelés

2021.09.06. 09:56

Nem szállította ki a csomagokat a futár, inkább ellopta, hogy eladja

A Pécsi Járási Ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat egy csomagküldő cég alkalmazottja ellen, aki a rábízott csomagok egy részét eltulajdonította.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A férfi egy csomagküldő cég alkalmazásában állt gépkocsivezetőként. Feladata volt a csomagküldő cég szállítási szolgáltatását igénybe vevő személyek által feladott csomagok szállítása, amire a munkanap elején kapott lista alapján került sor. A vádlottnak a listán szereplő csomagokat kellett a megjelölt címre kiszállítania, illetve a megjelölt címen kellett átvenni azokat, majd továbbküldés céljából a pécsi depóba szállítani.

A férfi azonban a különböző személyek által rábízott csomagok egy részét eltulajdonította azzal a céllal, hogy azok tartalmát eladva bevételhez jusson. A férfi 2020. november közepe és december eleje között két hét alatt hat sértettől tulajdonított el csomagokat, melyek között egészségügyi termékek, gumiabroncsok és számítástechnikai eszközök is voltak.

A férfi az egyik sértettnek leszállítandó 10 db nyomtatóból 3 db-ot tulajdonított el, melyet a későbbiek során a sértettnek akart értékesíteni, aki azonban az áruk cikkszáma alapján beazonosította a tőle ellopott nyomtatókat.

A férfi közel 2,5 millió forint értékben tulajdonított el különböző árukat.

Az elkövető cselekménye többrendbeli, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb 1 – 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában