Részegen vezetett

2021.09.29. 12:57

Több mint két évre ítélték a halálos balesetet okozó baranyai férfit

A vádlott és védője fellebbezése folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a tegnap tartott nyilvános ülésen a Szigetvári Járásbíróság korábbi ítéletét helybenhagyta.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A férfit halált okozó ittasan elkövetett járművezetés miatt jogerősen 2 év 6 hónap börtönre büntette. Továbbá 4 évre eltiltotta a járművezetéstől és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy a férfi 2019. augusztus 29-én este alkoholos befolyásoltság alatt vezette autóját, női ismerőse társaságában egy Baranya megyei település főútján. A gépkocsi jobb oldali első ülésén utazó sértett nő és a férfi sem használták biztonsági övüket.

A vádlott a kereszteződésében balra, nagy ívben 40-45 km/h sebességgel történő kanyarodása során a jármű kézifékét berántotta, majd az általa vezetett gépkocsival kisodródott, és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba csapódott a jármű jobb oldalával. A gépkocsi a jobb oldalán átfordulva fejjel lefelé állt meg. A baleset során a sértett nő I-es nyaki gerinccsigolyája koponyaalapról levált és ezért a helyszínen elhalálozott. A vádlott vezetői engedélyét a helyszínen elvették az intézkedő rendőrök – közölte a Pécsi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!