Halálos késelés

2021.10.18. 18:59

Hatalmas vértócsa volt a pécsi gyilkosság helyszínén

Tanúk és szakértők meghallgatásával folyatódott a gyárvárosi munkásszállón történt halálos késelés pere hétfőn a Pécsi Törvényszéken. A nyári előkészítő tárgyaláson a gyilkossággal megvádolt T. Teofil elismerte a bűnét, ám igényt tartott a tárgyalásra.

Zsigmond József

20210620 Szeged kettős emberölés ( gyilkosság ) történt a Petőfi sgt. elején fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: MW

Fotó: Kuklis István

Ahogy korábban már beszámoltunk róla T. Teofil gyilkosság miatt állt a Pécsi Törvényszék elé ismét, a 24 éves pécsi férfi tavaly ősszel a pécsi gyárvárosi munkásszállón szíven szúrt egy fiatalembert, aki a helyszínen életét vesztette.

A hétfő délelőtti tárgyaláson az első szó a vádlotté volt, aki elnézést kért a meggyilkolt férfi családjától. Megemlítette, hogy a sértettel kezdetben jó barátságban voltak. Később, mikor T. Teofil barátnője a szállóra költözött, a barátságuk megromlott. Ez főleg annak volt köszönhető, mondta a vádlott, hogy az áldozat sokat ivott, és gyógyszerezett, amitől agresszívvá vált. Ilyenkor, mint mondotta, kötekedővé vált, többször rátámadt, megverte a munkásszálló lakóit, a vádlott barátnőjét többször szidalmazta, és azt is közölte, csak azért van a nő a gyanúsítottal, hogy legyen hol laknia a télen.

A végzetes napról, 2020. október 31-ről, a tanúvallomásokból kiderült, hogy a vádlotthoz és barátnőjéhez délelőtt az egyik lakó bekopogtatott, mivel tudta, hogy T. Teofilnak sok filmje van. A mag című amerikai akciófilmet kérte el, és mivel a szekrény tetején négy Tokaji Furmint állt, jött az ötlet, hogy fogyasszák el. Amint a hétdecis borokat megitták, a közeli bevásárlóközpontba mentek utánpótlásért. Még három-négy üveg bort, pár üveg sört vettek, majd a munkásszállóra érkezve a szobájukban zenét hallgattak, táncoltak. Többen jelezték, hogy túl hangosak, és egy idő után a későbbi áldozat is megjelent, aki be szeretett volna menni, ám elküldték. Pár perc múlva úja próbálkozott, ekkor szakadt el a cérna a gyanúsítottnál.

T. Teofil úgy döntött megveri H. Tamást, mert elege lett a terrorizálásából. Kilépett a folyosóra, követte a férfit, a többiek megpróbálták visszatartani, de nem hagyta magát, lerázta őket. Látta, hogy a H. Tamás melletti szoba ajtaja nyitva van. A földön H. Tibor feküdt, felette állt a volt barátja. Belépett és rögtön nekiesett. Minden repült, ami a keze ügyébe került, tányér, poharak, majd felkapott egy kenyérvágó kést és beledöfte. A sértettből patakokban folyt a vér. A kést eldobta, és a helyszínről barátnőjével elmenekült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában