Vigyázzunk!

2021.10.28. 09:55

Nagy pénzre hajtanak a csalók (videó)

„Két pénzügyi tranzakció vár jóváhagyásra folyószámláján. Egy 98 ezer forintos telefonvásárlás, és egy 149 ezer forintos átutalás”, szólt bele a telefonba egy kedves női hang, aki banki alkalmazottnak adta ki magát, és a hívott fél, egy középkorú nő bankkártyájának adatait próbálta ezzel a csellel megszerezni.

Zs. J.

20210601 Tatabánya Új mobil applikáció segítségével megoldható a Covid-19 elleni védettség igazolása - Védettségi kártya hiányában is. Egyszerűen letölthető a QR-kód. Fotó: Zantleitner Ingrid ZI Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Arra kérte a nőt, hogy adja meg a háromjegyű kódot a bankkártyájának hátlapjáról. A hívott félnek gyanús lett, hogy a telefonkijelző rejtett számot írt ki.

A Baranya Megyei Rend­őr-Főkapitányság arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban Baranyában is próbálkoztak az úgynevezett „telefonos csalók”. Kérik, hogy ne adjunk meg ismeretlen telefonálónak személyes, illetve banki adatokat, ne utaljunk és ne töltsünk fel pénzt ismeretlen személy által megjelölt telefonszámokra, vagy bankszámlaszámokra.

– Amennyiben valakinek a bankjától hívás érkezik, kérje meg a telefonálót, hogy később hívja vissza hívószámkijelzővel, addig bankja ügyfélszolgálati számán ellenőrizze le a hívás valóságtartalmát – mondta el a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában