Jöttek volna

2021.11.11. 19:43

Két embercsempészt és öt illegális migránst fogtak el Újmohácsnál

A rendőrök Újmohács térségében fogták el az embercsempészeket, akik öt migránst szállítottak az autójukban.

Bama.hu (Forrás: Police.hu)

20210901 Békéscsaba Magyarországra illegálisan érkezett, magukat szír és iraki állampolgárnak valló migránsokat fogtak a rendőrök. Fotó: Kiss Zoltán KZ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Kiss Zoltán

A Baranya megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök november 11-én 12 óra 30 perckor Újmohács közigazgatási területén intézkedtek egy francia honosságú személygépkocsi sofőrjével és annak utasaival szemben.

A gépkocsiban a török állampolgárságú, francia tartózkodási engedéllyel rendelkező 32 éves sofőrön, és német tartózkodási engedéllyel rendelkező 42 éves honfitársán kívül öt, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az illegális migránsokkal, valamint az embercsempészéssel gyanúsítható férfiakkal szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kiemelt képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!