Látni és látszani

2021.11.12. 15:37

November első hetében 50 közlekedési baleset történt Baranyában

Az elmúlt hét baleseteinek többsége az elsőbbség meg nem adása miatt következett be.

Bama.hu (Forrás: Police.hu)

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain november 1-je és 7-e között összesen 50 közlekedési baleset történt, amelyből négy személyi sérüléssel járt. A balesetekben összesen heten sérültek meg, mindannyian könnyebben.

Az elmúlt héten a legtöbb baleset elsődleges oka az elsőbbségadás elmulasztása volt. Kérjük, ne rutinból vezessenek, figyeljék a jelzőtáblákat, és azoknak megfelelően közlekedjenek!

December 10-éig tart a rendőrség Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya, amely során arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat. A kezdeményezés célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívja a figyelmet arra, mekkora jelentősége van a közúti közlekedési balesetek megelőzésében az éles látásnak és a láthatóságnak.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információkat a https://latnieslatszani.hu/ oldalon találhatják, többek között a lakóhelyükhöz legközelebb lévő, csatlakozott partnereket is.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában