Baleset és börtön

2021.11.02. 09:58

Titkosított internetet használt a kokainfutár

Kokainfutár lehetett az a férfi, akinek a tárgyalása ma folyatódik a Pécsi Törvényszéken.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fiatalember Siófokról tartott Pécsre, mikor a baranyai megyeszékhely határában, a 66-os főúton 2020. május 23-án balesetet szenvedett motorkerékpárjával. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A sürgősségi osztályon leltárba vették a hátizsákját. Ahogy az egészségügyi személyzet kinyitotta a hátizsákot, két gyanús, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt tömb került elő. Rögtön értesítették a rendőrséget. Kiderült, a gyanús kétkilós tömb úgynevezett „felütés” előtti állapotú, magas hatóanyag-tartalmú kokain volt, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint. A férfi gyódi lakását is átkutatták, ott további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

A nyomozás során nem derült ki, hogy a férfi kitől vásárolta feltehetően Siófokon a feldolgozatlan kokaint, illetve az sem, hogy hol dolgoztatta volna fel. A vádiratban leírták, a fiatalember olyan telefont használt, amelyben egy speciális SD-kártya biztosította a rejtett, titkosított internethasználatot, amit nem lehetett lehallgatni.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában