vádemelés

2021.11.24. 08:55

Több mint 100 ezret csalt ki áldozatától a pécsi férfi

A Pécsi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a sértett jószándékát kihasználva csalt ki tőle pénzt.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

Forrás: Pixabay

A férfi, akit korábban már többször elítéltek csalás miatt, 2021 áprilisában Pécsett megszólította a sértettet azzal, hogy az autójából kifogyott a benzin, ezért 10.000,-Ft kölcsönt kérne tőle, amit később visszafizetne. Azért, hogy a bizalmába férkőzzön, az elkövető megadta személyi adatait, azonban azok valótlanok voltak.

Miközben a sértett a pénzt átadta a csalónak, az látta, hogy a sértettnél nagyobb összeg van, ezért elhatározta, hogy további pénzeket fog kicsalni tőle. Ekkor azt állította, hogy nemrég halt meg az unokája és a temetésre szeretne kölcsön kérni 60.000,-Ft-ot. A sértett a kérésnek eleget tett, további 60.000,-Ft-ot átadott a vádlottnak, aki azt ígérte, hogy még aznap a pénzt visszaadja.

A sértett ezt követően elindult lakóhelyére gépjárművel, mikor a csaló telefonon felhívta őt azzal, hogy hamarosan 10 millió Ft hitelt fog kapni, azonban előtte további 60.000,-Ft-ra van szüksége, hogy az ügyvédet kifizesse. A sértett mindezt elhitte a vádlottnak, visszament a parkolóba, ahol további 60.000,-Ft-ot adott át a vádlottnak.

A csaló és a sértett úgy állapodott meg, hogy a következő napokban a pénzt visszafizeti, azonban másnap reggel a vádlott ismételten felhívta a sértettet és további 100.000,-Ft-ot kért tőle. Ekkor azonban a sértett gyanút fogott, a rendőrséget értesítette, akik az elkövetőt elfogták, amikor megjelent, hogy az újabb pénzösszeget átvegye.

A férfi cselekménye a csalás vétségének a megállapítására alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!