Baleseti összesítő

2021.12.07. 18:50

Hatvan közlekedési baleset történt a múlt héten Baranyában

Az elmúlt héten Baranya megye közútjain összesen 60 közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök.

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain 2021. november 29-e és december 5-e között összesen 60 közlekedési baleset történt, amelyből nyolc személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek során kilencen könnyebben, egy személy pedig súlyosan megsérült.

 

Az elmúlt héten a gyorshajtásnak, az elsőbbségadás elmulasztásának és a követési távolság be nem tartásának volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében. Az ittasság gyanúja egy balesetnél merült fel, idén már 36 alkalommal okozott sérüléses balesetet ittas állapotban lévő sofőr.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy mindig az út-, időjárási- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg haladási sebességüket, és tartsák be a jelzőtáblák utasításait. Emellett fontos a követési távolság helyes megválasztása is. Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni. Vigyázzanak magukra, akár járművel, akár gyalogosan veszünk részt a közlekedésben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!