Rács mögött

2022.01.21. 19:17

Bíróság döntött a rabló férfi sorsáról

A Pécsi Járásbíróság január 21-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi január 19-én, a délelőtti órákban Pécsett, egy nyílt útszakaszon hátulról megközelítette az idős sértett nőt, és miközben mellette elfutott, az idős hölgy bal kezével húzott kerekes táskáját olyan erővel rántotta ki a kezéből, hogy ettől a hölgy a földre esett. A gyanúsított a bevásárlótáskával együtt elfutott. Ezzel a sértettnek 15.000 forint kárt okozott.

 

Az idős hölgyet sürgősségi betegellátó osztályra szállították, ahol megállapították, hogy a medencecsont elmozdulással járó, darabos törését, valamint a szeméremcsont és keresztcsont törését szenvedte el.

 

A gyanúsított otthona felé haladva az eltulajdonított táska tartalmát megvizsgálta, és mivel abban készpénzt nem talált, azt a házuk mögötti garázssornál hagyta, ahol a nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta.

 

A gyanúsított – hasonló és más bűncselekmények miatt is - többszörösen büntetett előéletű. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatását elrendelte.

 

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.

 

A témával kapcsolatban megjelent cikkünk itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában