Halálos baleset

2022.01.05. 18:25

Egy baranyai borászat vezetői vesztették életüket a keddi balesetben a pécsudvardi elágazóban

Egy baranyai borászat vezetői vesztették életüket a kedd esti balesetben a pécsudvardi elágazóban.

Zsigmond József

Fotó: L. L.

Halálos kimenetelű baleset történt kedd kora este az 58-as főút pécsudvardi elágazásánál, amelyről lapunk is beszámolt. Az egyik szemtanút sikerült elérnünk szerda délelőtt, aki lapunknak elmesélte, hogy ő személy szerint mit látott a tragikus balesetből.

 

– A kereszteződésnél voltam autómmal, mikor Pécs felől érkezett egy személyautó, ami a pécsudvardi fordulónál kanyarodott volna le a főútról. Ekkor érkezett egy másik jármű Siklós irányából, amely frontálisan beleszállt a kanyarodó kocsiba – mondta a férfi, aki megkérte lapunkat, hogy nevét ne közöljük.

 

Mint megemlítette, negyven éve vezet, látott már több balesetet, volt, amelynek elszenvedője volt, de ilyen szörnyű karambolt még nem látott. Az ütközéstől a kanyarodó autó kivágódott a szántásba, az egyik utas kirepült a kocsiból, míg a sofőr beszorult az összeroncsolódott járműbe. A másik autó a főúton állt, keresztbe fordulva.

 

Szörnyű látvány volt, még most is előttem vannak a megrázó képek. Nehéz feldolgozni, amit ott láttam – emlékezett vissza a keddi tragikus történetre a férfi.

 

A balesetet látva rögtön kiszállt az autójából, hívta a mentőket, tűzoltókat, rendőröket. Más autósok is megálltak, ők is próbáltak segíteni. Abban a kocsiban, amely az úton állt keresztbe fordulva, hárman ültek, a sofőrnek vérzett a feje, az egyik utasnak nagy fájdalmai voltak, sírt. A balesethez hamar megérkezett a segítség, mentők, tűzoltók, rendőrök. A szemtanúkat a rendőrök a helyszínen meghallgatták, úgy tudjuk, arról is kérdezték őket, hogy a két kocsi használta-e a lámpát. Mint a szemtanú elárulta: igen, mindketten használták.

 

Az Országos Mentőszolgálat sajtóosztálya megkeresésünkre elmondta, hogy a helyszínre több mentőegységet küldtek. A baleset következtében öten sérültek meg, közülük ketten (egy férfi és egy nő) olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették, továbbá két nőt és egy férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

 

Szerda délután az egyik baranyai borászat, a Jackfall Bormanufaktúra egy bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, azt írták, hogy kedd este a tragikus balesetben a borászat két vezetője hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában