Felháborító

2022.01.17. 10:16

Idős párt rabolt ki otthonukban két férfi, az asszonyt a hajánál fogva cibálták

A Komlói Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik 2021 nyarán egy idős párt bántalmaztak és nyugdíjukat elvették.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a két férfi elhatározta, hogy az idős pár nyugdíját megszerzik.

 

 A két vádlott a nyugdíjak kézbesítésének napján a déli órákban ment be a 64 és 78 éves sértettek lakásába úgy, hogy az egyik vádlott benyomta a bejárati ajtót. A másik vádlott a férfi sértettet félrelökte. A férfiak a lakásban pénz után kutattak, de csak egy üres pénztárcát találtak, mivel a sértettek a nyugdíjat elrejtették. A vádlottak az ágyban fekvő idős hölgyet hajánál fogva megemelték és az üres pénztárcával megütötték a fejét.

 

A vádlottak ekkor elhagyták a lakást, de egyikük néhány perc elteltével ismét belökte a bejárati ajtót, visszament a lakásba. A vádlott látta, hogy a férfi sértett pénzt rejt a zoknijába, őt az ágyra lökte és védekezését legyűrve, tőle az elrejtett pénzt – 61.000 forintot – eltulajdonította. 

 

A másik vádlott ezen túlmenően 2021 tavaszán Komlón, az utcán bántalmazott egy férfit, őt ököllel arcon ütötte, amitől a sértett állkapcsa eltörött. 

 

Az ügyészség mindkét férfit idős személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, a fiatalabb férfit ezen felül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. A rablás büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés. 

 

Az egyik vádlott letartóztatásban van, míg a másik más ügyben szabadságvesztés büntetését tölti. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Komlói Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában