Vége a dalnak

2022.01.30. 12:33

Lezárult a vizsgálat: Baranyából akart embereket csempészni

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak az orosz állampolgárságú férfinak az ügyében, aki illegális migránsokat akart külföldre szállítani Baranyából.

bama.hu (forrás:police.hu)

Fotó: Shutterstock

Embercsempészés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 30 éves orosz állampolgárságú férfival szemben. A Baranya megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. január 17-én hajnalban egy osztrák honosságú gépkocsit akartak intézkedés alá vonni. Amikor azonban a jármű megállt, annak sofőrje kiugrott az autóból, és elmenekült. Az egyenruhások a megállított járműben hét, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak. Az elfogott határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A gyanú szerint az elmenekült sofőr külföldre akarta szállítani a migránsokat.

 

A rendőrök a nyomozás során beazonosították az embercsempészéssel gyanúsítható férfit, majd vele szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, amelynek eredményeképpen pár hónappal később Szlovéniában elfogták, a kiadatási egyezmény keretében pedig 2020 októberében Magyarországra szállították. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Pécsi Járásbíróság elrendelt.

 

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában