Ítélet

2022.01.24. 17:00

Négy év börtönbüntetést kapott a rokonát leszúró pécsi nő

A Pécsi Törvényszék első fokon négy év börtönbüntetésre ítélte azt a 39 éves pécsi nőt, aki tavaly májusban egy vita során hátba szúrta saját rokonát.

R. B.

Forrás: pixabay.com

Forras: pixabay.com

A nő váratlanul állított be távoli rokonához, aki épp a saját születésnapjának megünneplésére készülődött izgatottan, mert vendégeket várt. A sértett így beinvitálta a rokonát, hogy ha már eljött, akkor vegyen részt ő is a születésnapi köszöntésen, majd ezt követően közös italozásba kezdtek, melynek során egyszer csak heves vita támadt kettejük között. 

 

A pécsi nő a vita hevében annyira felidegesítette magát, hogy dühében felkapott a konyhapultról egy éles kést és teljes erejével belevágta rokonának a hátába. Miután felmérte, hogy a házigazdája életveszélyes állapotba került, úgy döntött, hogy a konyhaablakon keresztül próbál meg távozni a tett helyszínéről. A sértett szomszédja azonban észrevette a nem épp mindennapos mutatványt és számon kérte rajta, hogy ugyan miért is mászik ki az ablakon. A mérges nő erre ismét begurult és előbb téglával dobálta meg az illetőt, majd nekirontott és verekedést kezdeményezett. 
 

A Pécsi Törvényszék, mind életveszélyt okozó testi sértés, mind garázdaság vétségében bűnösnek találta a pécsi nőt, de a vádlott és védője felmentés, illetve enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ezzel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik a közeljövőben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában