Kattant a bilincs

2022.01.31. 16:14

Nem tudták bizonyítani, hogy drogfutár lett volna a férfi, aki balesetet szenvedett Pécs határában

Tíz év fegyházra ítélte első fokon a Pécsi Törvényszék azt a fiatalembert, aki motorjával balesetet szenvedett tavaly Pécs közelében. A motoros hátizsákjában később kokaint találtak.

Zsigmond József

Forrás: MW

A hétfői ítélethozatalon a védelem megemlítette, nem biztos, hogy ami annak látszik, az úgy is van. Vagyis arra céloztak, hogy a hátizsák nem a vádlotté volt, arra nincs konkrét bizonyíték. Hangsúlyozták, hogy se a mentősök, se a tanúk nem látták a férfi hátán a hátizsákot és azt se tudni, hogy került a mentőbe. 

 

Az ügyész korábban elmondta, nem életszerű, hogy valaki a baleset elzárt helyszínére szállította volna a hátizsákot. A bíró ítéletében kitért rá, hogy az ügyben inflagrantiként szerepelt a katasztrófavédelem által beszerzett felvételek. Itt több képeken látszott, hogy az elzárt területen volt a hátizsák. 

 

Korábban kikérte a bíróság a mobiltelefon cellainformációit és a VÉDA kamerafelvételeket, amiből megpróbálták rekonstruálni a motoros útját. A bűnügy előzményéhez tartozik, hogy feltételezték a férfi Siófokon szerezte be a kokaint. A cellainformációkból kiderült, a férfi Siófokon még beszélt a feleségével, majd 45 perc múlva balesetet szenvedett. 

 

A bíró megemlítette, hogy a konkrét baleset időszakáról nem kaptak kamerafelvételt, mert azt a választ kapták: a felvételeket 30 napig tarolják. Egy korábbit azért sikerült beszerezni. A felvételen egy motoros látható, akinek a hátán ugyanolyan hátizsák volt, mint amit a balesetnél találtak, illetve az akkori cellainformációiból kiderült, hogy a vádlott mikor a felvétel készült, a helyszínen tartózkodott. 

 

A vádlottnál két mobiltelefont is találtak, az egyiken olyan magyar gyártmányú, legális program volt, amit nem lehet lenyomozni, lehallgatni. Ezt a készüléket a hatóság egy hágai, nemzetközi informatikai céghez küldte, de ők sem tudták feltörni, kinyerni belőle az adatokat. Ennek a telefonnak a jelentősége abban rejlett, hogy az ügyészség szerint ezen keresztül bonyolította a kábítószer ügyletet a férfi. A vádlott azzal védekezett, titkos szerelmi kapcsolata miatt használta a telefont. 

 

A bíróság nagy mennyiségű kábítószer birtoklásáért ítélte el a férfit, az ítélet ellen a vádlott és a védői felmentésért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában