Kattan a bilincs

2022.01.18. 18:27

Nem ússza meg büntetlenül, hogy beleszeretett az autóvezetésbe

Véglegesen eltiltottak a járművezetéstől egy férfit, de ő azért tovább próbálkozott. Most rövid időn belül kétszer is lebukott.

Zs. J.

Fotó: Lang Róbert

A vádirat szerint a férfi többször volt büntetve ittas járművezetés miatt, őt a bíróság 2017-ben és 2019-ben végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől. Ennek ellenére a férfi tavaly november elején úgy döntött, gépkocsit vásárol magának. Az autót megvette, és néhány nap elteltével Pécsett már vezette is. A személyautót a rendőrök egy rutinellenőrzés során megállították. A sofőr személyes adatainak egyeztetése során kiderült, hogy a férfit véglegesen eltiltották a járművezetéstől. A pécsi rendőrök emiatt ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt feljelentést tettek. 

 

Egy hét sem telt el, amikor a férfi egy italozás után úgy döntött, újra kocsiba ül. Az autóban a sofőrön kívül még egy személy tartózkodott. Alig haladtak pár kilométert, amikor a rendőrök ismét megállították. A férfinál légalkohol-vizsgálatot végeztek, ami kimutatta ittas állapotát. 

 

A járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés. A többszörösen visszaeső férfi büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában