Szörnyűség

2022.01.10. 19:08

Télen sok a halálos baleset - ezek történtek nemrégiben megyénkben

Tragikus kimenetelű közúti balesettel zárult az év vége, és tragikus kimenetelű balesettel kezdődött az idei év Baranyában.

Zs. J.

Forrás: Laufer László

Tavaly december 23-án éjszaka Pécsett, a Siklósi úton összeütközött két személygépkocsi. Sokan azt feltételezték, hogy a két autó versenyezett, mikor a baleset történt. A rendőrség ezt a hipotézist nem erősítette meg, annyit közölt, hogy mindkét autó Siklós irányából közlekedett a belváros irányába, majd az egyik jármű megcsúszott és a mellette haladónak ütközött. A balesetben egy 21 éves siklósi nő, az egyik kocsi sofőrje, a helyszínen életét vesztette. 

Idén január 4-én az 58-as főúton a pécsudvardi elágazásnál történt halálos kimenetelű baleset. Az egyik autó a főútról tért volna le, mikor egy szemből érkező kocsi belehajtott. A balesetben ketten életüket vesztették, mint arról beszámoltunk, egy ismert borászat két vezetője. 
 

A statisztikák szerint a legtöbb baleset a téli és a nyári időszakban történik. Tavaly összesen tizenöten vesztették életüket, ami az elmúlt évekhez viszonyítva a közlekedési morál javulását jelentheti, mivel ennél kevesebb halálos kimenetelű baleset egyedül 2014-ben történt, összesen tizennégy, míg a legtöbb halállal végződő karambol 2012-ben volt, harminckettő. Az elmúlt tíz év átlagát véve 21 halálos kimenetelű baleset történt a megye útjain. A legveszélyesebb útszakasz továbbra is a 6-os főút, illetve a legtöbb halálos baleset gyors­hajtás miatt történik. 
 

Az elmúlt év végén Kozármislenyben tartott beszámolót Korontos Zoltán, a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője a város előző évi bűnügyi helyzetéről, melyben megemlítette, hogy Kozármislenyben történik a legkevesebb bűntény a városok között a megyében, és kitért arra is, hogy 2020-ban nem volt halálos baleset, de tavaly két olyan baleset is történt a megyében, ahol kozármislenyi polgárok veszették életüket. 
 

A rendőrök többször kitértek rá, hogy járművel mindig a forgalmi, az időjárási, a látási, valamint az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjünk, illetve ha hosszabb útra indulunk, ellenőrizzük az autók műszaki állapotát, a féket, futóművet, akkumulátort és a gumikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában