Kattan a bilincs

2022.02.28. 11:02

Börtön vár rá: videóhívásban akarta kielégíteni magát a baranyai férfi

A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson Gy. I. vádlottat folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt – mint többszörös visszaesőt – egy év hat hónap börtönre és kettő év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2021. február 19. napján az Instagramon több olyan profilt hozott létre, mintha azok mögött olyan női felhasználó állna, aki Magyarországon közismert. Az így létrehozott valótlan profilokat arra használta fel, hogy az interneten keresztül a sértett nővel – akinek sérelmére elkövetett ugyanilyen bűncselekmény miatt a vádlottat korábban jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésre ítélték – a kapcsolatot fel tudja venni és a sértett a videóhívás fogadását engedélyezze.

 

A valótlan tartalommal létrehozott Instagram profilok használatával a vádlott 2021. február 19. napja és 2021. február 27. napja között, baranyai lakóhelyéről több olyan élő videóhívást indított, melyeken előzőleg nadrágját levette, és a videóhívás fogadásakor a sértettnek a nemi szervét mutogatva önkielégítést végzett.

 

Miután a Pécsett tartózkodó sértett észlelte, hogy a videóhívásokat a vádlott kezdeményezte, a videókapcsolatokat megszakította. A vádlott ezért tovább próbálkozott, és 2021. március 28. napján ismételten újabb álprofilról, a Skype nevű internetes alkalmazáson keresztül videóhívást kezdeményezett a sértett felé, aki azt ismételten fogadta. A vádlott a videóhívás kezdeményezése előtt nadrágját és alsónadrágját levette, és a videóhívás fogadásakor ismét nemi szervét mutogatva önkielégítést végzett.

 

A vádlott szándéka a cselekmény során saját nemi szervének a sértett előtt történő mutogatásával nemi vágyának kielégítésére irányult, azzal, hogy az önkielégítést célzottan az általa korábban ismert sértett nő előtt kívánta végezni.

 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában