Nem unatkoztak

2022.02.28. 10:36

Hétvégén is akadt dolguk a baranyai katasztrófavédőknek

A hétvége során összesen tizenhárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói ebből három alkalommal tűzesetet számoltak fel és hat műszaki mentés hajtottak végre.

bama.hu (forrás: BMKI)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Tűzesetek

02.26.

Hegesztés során, egy kipattanó szikra miatt keletkezett tűz Pécs-Vasason, a Mázsaház utcában. Egy családi ház udvarán az ott tárolt lomok gyulladtak meg, a tüzet a helyszínen tartózkodók azonnal elkezdték oltani. A pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezésükkor már csak izzást és füstölést tapasztaltak, ezt egy sugárral megszüntették. A tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. 

 

Nádas égett Somogyhatvan külterületén szombat délután. Az esethez a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

 

Egy beremendi családi ház kéményében lerakodott korom, kátrány égett. A villányi hivatásos tűzoltók a kazánból az éghető anyagot kézi szerszámok segítségével eltávolították, valamint hőkamerával átvizsgálták a kéményt. A munkálatokban a Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett. A tűz a kéményből másra nem terjedt át, senki sem sérült meg. 

A kéményseprés magánszemélyeknek ingyenes. Minden, amit a kéményseprésről, a szén-monoxid-mérgezésről és a fűtési szezonról érdemes tudni, ITT megtalálható! 

 

Műszaki mentések

02.25.

Szén-monoxid érzékelő jelzett péntek éjszaka Mohácson, egy társasház földszinti lakásában. Az ott lakó a jelzést követően kinyitotta az ablakokat és elhagyta az ingatlant. A mohácsi hivatásos tűzoltók a lakásban szén-monoxid-koncentrációt nem tudtak mérni, a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat minimális értékeket olvasott ki az érzékelőből. A gázszolgáltató munkatársai a fűtőberendezést lekötötték a hálózatról annak felülvizsgálatáig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, személyi sérülés nem történt. 

 

02.27.

Két személyautó ütközött vasárnap délelőtt Komlón, a Kossuth Lajos utcában. A balesetben összesen három személy volt érintett, szerencsére komolyabban egyikük sem sérült meg. A komlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!