Pórul jártak

2022.02.07. 19:25

Horvát rendszámú autók törték át a határt Udvarnál

Nem mindennapi események játszódtak le az udvari határátkelőnél szombat délután. Egy horvát lap információi szerint szombaton két horvát rendszámú autó megállás nélkül áthajtott az udvari határátkelőn.

Zs.J.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint írták, a kocsik a határon megállás nélkül áthajtottak, az egyik autót a magyar rendőrök elfogták, míg a másik kocsi visszakanyarodott és a sorompót áttörve visszatért Horvátországba.

 

A baranyai rendőrség megkeresésünkre közölte, hogy február 5-én 17 óra 25 perckor az Udvar Közúti Határátkelőhelyen a sort kikerülve, a teherforgalmi sávban, a piros lámpát és a leengedett sorompót figyelmen kívül hagyva, ellenőrzés nélkül lépett be Magyarország területére két horvát rendszámú autó. A járőrök az egyik gépkocsivezetőt – egy 46 éves horvát férfit – Kölked térségében fogták el, a másik gépkocsivezető ezt látva megfordult, majd szintén ellenőrzés nélkül visszatért Horvátországba. Őt a horvát rendőrök vonták intézkedés alá.

 

A 46 éves sofőrt a rendőrök előállították. A sofőrről kiderült, hogy ittasan vezetett, ugyanis a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ellene ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, a tiltott határátlépés miatt pedig szabálysértési eljárást indított a Mohácsi Rendőrkapitányság. A másik gépkocsivezető ellen kétrendbeli tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást a rendőrök.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában