Figyelni kell az áldozatokra

2022.03.09. 18:29

Az új modell hatékonyságát és eredményességét értékelték a vezetők

Munkaértekezlet keretében értékelték a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Fókuszban az áldozat” elnevezésű programjával kapcsolatban kitűzött célok megvalósulását.

bama.hu (forrás:police.hu)

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Szeiler Orsolya, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára, Diamantopoulosné dr. Kenyeres Gabriella, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szakmai Irányítási Főosztályának vezetője és Patai Péter, a Pécsi Áldozatsegítő Központ koordinátora március 9-én közösen értékelték a főkapitányságon 2021. szeptember 1-jétől bevezetett ,,Fókuszban az áldozat" elnevezésű áldozatsegítői modell hatékonyságát és eredményességét.

 

A Varga Judit miniszter asszony vezette igazságügyi tárca küldetése az áldozatsegítés, ezért az elmúlt évek során megteremtettük a lehetőségét annak, hogy a krízishelyzetbe került emberek minél könnyebben, gyorsabban, és a legközvetlenebb módon vehessék igénybe az áldozatsegítő szolgálatok nyújtotta, személyre szabott segítséget az Áldozatsegítő Központban. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Pécsi Áldozatsegítő Központ együttműködése országos szinten is kiemelkedő áldozatelérési arányt tudhat magáénak hazánk áldozatsegítő szervezetrendszerében – emelte ki az értékelés során a helyettes államtitkár.

 

A fenti program keretében a vizsgált időszakban több mint 1100 személlyel történt meg a kapcsolatfelvétel, amelyből csaknem a fele igénybe is vett valamilyen segítséget. A szakemberek hosszútávú együttműködést, a hatékonyság növelése érdekében pedig minél több áldozat elérését, és részükre a széleskörű támogatások biztosítását tűzték ki célul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában