Meghökkentő!

2022.03.30. 09:17

Féltékenységből ütött, életveszélyes sérüléseket okozott

A Baranya Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki 2021 szeptemberében ismerősét ököllel és bottal bántalmazta, neki életveszélyes sérüléseket okozott.

bama.hu ( forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A vád szerint a vádlott és élettársa ismeretségi viszonyban volt a sértett férfival. A sértett és a vádlott élettársa 2021 szeptemberében a vádlott lakásán italoztak és a sértett magához ölelte az élettársat. A férfi ekkor lépett be a helyiségbe, látta az ölelést és indulatba jött. 

 

Élettársát az ágyra lökte és ököllel ütlegelte a sértettet, aki az udvarra menekült, de a férfi követte. A támadó az udvaron tovább bántalmazta a sértett férfit, őt ütlegelte, bottal ütötte, megrugdosta.

A vádlott bántalmazásától a sértett több csontja eltörött, bordatörést, tüdőzúzódást, hasüregi vérzést, bélfodor- és májsérülést szenvedett, a sérülések 6-8 hét alatt gyógyultak. A mellkasi sérülések, a bélfodor- és májsérülések életveszélyes sérülések voltak. Orvosi ellátás nélkül a hasüregi sérülésekből származó belső vérzés a sértett halálát eredményezhette volna.

 

A vádlott cselekménye életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas, a bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

A vádlott letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában