Lángra lobbant

2022.03.29. 13:23

Több baranyai településen is tűz ütött ki a hétvégén

A hétvége során összesen tizenegy jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

bama.hu (forrás: BMKI)

Fotó: Shutterstock

A megye tűzoltói négy tűzesetet számoltak fel és hat műszaki mentés hajtottak végre, míg egy eset tévesnek minősült. A tűzeseteknél kéményből pattogtak szikrák, szabadtéri tűzesetek voltak, valamint tűzhelyen felejtett edényben gyulladt meg az étel. A műszaki mentésre elsősorban közlekedési baleseteknél volt szükség.

 

Magyarszéken szombaton, egy családi ház kéményéből szikrák pattogtak ki, vastagon lerakódott kátrány, korom égett, izzott. A komlói hivatásos tűzoltók az éghető anyagot eltávolították a kályhából, a levegőztetőt elzárták, majd hőkamerával átvizsgálták a kémény közvetlen környezetét. Az eset során sérülés nem történt, a tűz másra nem terjedt át, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Sásd, Hörnyék- Gálykuton három hektáron füves, cserjés, bozótos, nehezen megközelíthető domboldal égett és a tűz átterjedt a másik oldalra is. A sásdi hivatásos tűzoltók egy sugárral kezdték oltani a tűzet. A terület közepén egy elhanyagolt présház épület tetőszerkezetének alsó szélébe is belekapott a tűz, aminek a továbbterjedését az egység egy puttonyfecskendővel megfékezte, majd egy sugárral a présház tetőszerkezetét és annak környezetét eloltotta. 

 

A sásdi tűzoltók mellett a dombóvári egység is segített a tűz továbbterjedésének a megfékezésében. Az eset során kár nem keletkezett, sérülés nem történt. 

 

Mohács, szőlőhegyen egy ház konyhájában a tűzhelyen felejtett edényben keletkezett a tűz., amit az egység kiérkezéséig a tulajdonos eloltott. A tűz a villanytűzhelyben, a konyhabútorban és a konyha festésében tett kárt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Patapoklosi településen, közel fél hektárnyi területen nádas égett, amit az egységek kettő sugárral és kéziszerszámokkal oltottak el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!