Vigyázzunk egymásra!

2022.03.01. 08:41

Többségében az elsőbbségadás elmulasztása okoz baleseteket Baranyában

Az elmúlt héten a jellemzőbb baleseti ok a gyorshajtás, a szabálytalan kanyarodás és az elsőbbségadás elmulasztása voltak.

bama.hu (forrás: police.hu)

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain február 21-e és 27-e között összesen 44 közlekedési baleset történt, amelyből hat személyi sérüléssel járt. A balesetek során ketten súlyosan, négyen pedig könnyebben megsérültek.

 

A sebesség helytelen megválasztása miatt egy járművezető nem vette észre az úttest szélén kézikocsit toló gyalogost, és elütötte őt. Egy másik gépkocsivezető balra akart kanyarodni, azonban nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan áthaladó gyalogosnak, akit elsodort az autójával. Balesettel végződött az a forgalmi helyzet is, amely során szintén egy balra kanyarodó jármű vezetője mulasztotta el megadni az elsőbbséget a szemből érkező, és egyenesen továbbhaladni szándékozó gépkocsi részére. 

 

A rendőrök Baranya megye közútjain az elmúlt héten is tartottak közúti ellenőrzéseket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak a sebességmérésre, az ittasság ellenőrzésére és a passzív biztonsági eszközök használatára. Összesen 5917 járművet ellenőriztek, sebességtúllépés miatt helyszíni bírságot 43 esetben, közigazgatási bírságot pedig 22 esetben szabtak ki az egyenruhások.   

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy továbbra is számíthatnak közúti ellenőrzésekre Baranya megye területén. Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy továbbra is az időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek, a kerékpárosok és a gyalogosok fordítsanak kiemelt figyelmet a láthatóságukra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában