Baleseti összesítő

2022.04.21. 11:57

Az elmúlt héten összesen 18-an sérültek meg közúti közlekedési balesetben Baranyában

Police.hu

Forrás: Bamosz

Baranya megye közútjain 2022. április 11-e és 17-e között összesen 37 közlekedési baleset történt, amelyből hat személyi sérüléssel járt. A sérüléses balesetekben nyolcan súlyosan, tízen pedig könnyebben megsérültek. A személyi sérüléses balesetek egyik fő oka a gyorshajtás volt, de történt baleset elsőbbség meg nem adása miatt is.

Egy személygépkocsi közlekedett április 16-án este Pécsett, a Hegedüs János utcában, amikor a gépjárművet vezető fiatalember a sebességét vélhetően nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, és az autóval áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. A két járműben összesen öten utaztak, a baleset során valamennyien súlyosan megsérültek.

A balesetek elkerülése érdekében 2022. április 14. és 20. között a rendőrség ROADPOL közúti ellenőrzést tartott, amelynek keretén belül április 17-én 24 órán keresztül kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése volt a cél. A rendőrök összesen 1160 gépjárművezetőt ellenőriztek, ittasság gyanúja három sofőrrel szemben merült fel, 36 esetben pedig egyéb jogsértés miatt intézkedtek az egyenruhások.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában