Rendkívüli

2022.04.28. 10:45

Beismerte a rendőr a fegyveresen elkövetett rablást (videó)

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.

Zs. J.

Mint tegnap megírtuk, elkapták a rendőrök azt a férfit, aki kétszer is lecsapott egy pécsi bankfiókra. Az ügyészség tegnap az elkövető elfogását követően elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki két rendbeli rablás, hivatali visszaélés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetése miatt.

A regionális nyomozó ügyészség által végzett nyomozati cselekmények eredményesek voltak, a bűnügyi akció végrehajtásban és a felderítésben a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött. 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én, 15 óra körül a férfi bement egy pécsi bankfiókba és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – az alkalmazottakat fenyegetve arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető 5.736.960 forintot szerzett meg, majd elmenekült. 

Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a fenti rablás miatt indult eljárás ügyiratára és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

A rendőr elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített 6 darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte, és azokat birtokában tartotta.

A gyanúsított beismerte ezen bűncselekmények elkövetését.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. novemberében is követett el rablást ugyanabban a bankban, de az ügyészségen történő kihallgatásán nem ismerte el ezt a bűncselekményt.

Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedés tárgyában holnap dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában