Fenyegetés!

2022.04.28. 11:41

Bombariadó miatt ürítették ki a pécsi közgázt

Információink szerint ismét bombariadó van Pécsett, ezúttal a PTE került egy névtelen bejelentő célkeresztjébe.

bama.hu

Fotó: Laufer László

Szerkesztőségünknek a tudomására jutott, hogy bombariadó miatt ürítik ki a PTE KTK épületét. A rendőrség megerősítette az információt, és elmondták, hogy telefonon kapták a bejelentést az esetleges bombáról.

Az egyetemen a Pécsi Pénzügyi Napokat rendezik épp, ezt az eseményt áttették a Tudásközpontba. Mindenkit kitereltek a campusról, mára oktatási szünetet rendeltek el. A Vasvári Pál utcát a rendőrök lezárták, az egyetem kapuinál szintén egyenruhások állnak.

Az intézkedés a jogi kart is érinti, hiszen a két egység egy tömbben van.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar közleménye:

"A rendőrséggel egyeztetve a bombariadó miatt a mai napra ütemezett összes órát és vizsgát törölnünk kell. További értesítésig az épületbe sem lehet bemenni az otthagyott dolgokért. Újabb levélben fogjuk jelezni, hogy erre mikor nyílik lehetőség.

Ugyanakkor a Pécsi Pénzügyi Napok rendezvényét a Tudásközpont nagyelőadójába sikerült átszerveznünk, oktatókat és hallgatókat is szívesen látunk ott." - írták a közleményben.

Az elmúlt időszakban ez már nem az első eset, hogy a városunkban pokolgéppel fenyegetnek. Emlékezetes eset volt, amikor a karácsonyi Rudán Joe-koncertet kellett megszakítania az egykori Pokolgép-énekesnek. Nemrégiben pedig a pécsi Árkádban volt hasonló kiterelés.

Frissítés (14:34)

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar közleménye: 
A rendőrségi vizsgálat lezárult, a riadó hamisnak bizonyult. A délutáni órák és vizsgák törlése érvényben marad, ugyanakkor az épületbe már be lehet menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában