Meglepő fordulat

2022.04.27. 15:35

Elkaphatták a pécsi bankrablót, egy rendőr lehet a tettes

Információink szerint elkapták a rendőrök azt a férfit, aki kétszer is lecsapott egy pécsi bankfiókra. Úgy tudjuk, egy rendőr az érintett. A rendőrség továbbirányított minket Központi Nyomozó Főügyészséghez, amely sajtóközleményt adott ki. Szűkszavút és konkrétumok nélkülit.

bama.hu

Forrás: police.hu

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányságot. A válaszukban az állt, hogy kérdéseinkkel a Központi Nyomozó Főügyészséghez forduljunk. Ezt a szervet is kerestük írásban és telefonon, ám egyelőre nem sikerült elérni. Később viszont sajtóközleményt adtak ki. 

Mint anno megírtuk, fél év alatt kétszer rabolták ki Pécsen a Komlói úton lévő takarékszövetkezetet. Értesüléseink szerint ehhez az esethez köthető a jelenlegi elfogás.

Bankrablás miatt nyomoz az ügyészség - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

"A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt folytat nyomozást.

A vagyon elleni erőszakos bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban a nyomozati cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

További információ az ügyben a büntetőeljárás érdekeire tekintettel jelenleg nem közölhető.

Az ügyben rövidesen további tájékoztatást tervezünk" - zárta rövid közleményét az ügyészség.

Amint bővebb információkhoz jutunk, frissítjük a cikket.

Az első bankrablás 2019. november 19-én történt, amikor egy sántikáló férfi bement a pénzintézetbe, az arcát szájmaszkkal eltakarta, majd egy papírlapot rakott le az ügyfélszolgálat asztalára, amelyen az állt: fegyver van nálam, a pénzt követelem. Úgy tudjuk, a férfi akkor hárommillió forinttal távozott.

Fél évvel később, 2020 májusában újra kirabolták a Komlói úti pénzintézetet. Egy férfi szájmaszkkal az arcán lépett be a bankba, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. A rend­őrség fantomképet adott ki és nettó egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, aki segít a bankrabló nyomára akadni. A férfiről annyit közöltek, körülbelül 175 centiméter magas, középkorú, erősebb testalkatú.

A bankfiókot az összevonások miatt azóta bezárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában