Kattan a bilincs

2022.04.25. 10:31

Eltiltották mégis autóba ült és ittasan vezetett egy pécsi férfi

A Pécsi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akit miután előállítottak a rendőrök ittas járművezetés miatt, ismét beült az autóba és ittasan vezetett.

bama.hu (forrás: BMF)

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A pécsi férfit korábban ittas járművezetés miatt már több alkalommal elítélték, a járművezetéstől eltiltották.
Ezen eltiltások alatt többször vezetett, melyek miatt ellene szabálysértési eljárások is indultak. Miután a jogosítványát a férfi visszakapta, 2020 februárjában gépkocsival egy pécsi kocsmába hajtott, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Ezt követően az autóba ült, azonban hazafelé menet egy parkoló gépkocsinak ütközött. Az ütközést követően a férfi a sérült gépkocsi tulajdonosának kérése ellenére a helyszínről elhajtott. Az ittas férfit a rendőrök a lakásából előállították, vérvételre vitték, melynek során megállapították, hogy súlyos fokú ittas állapotban vezette az autót.

A rendőri intézkedést követően a férfi taxival lakására ment, majd ismételten beült a gépkocsijába és visszatért a kocsmába, ahol tovább folytatta az italozást.

A délutáni órákban gépkocsijával haza indult, mindezt azonban észlelte a korábban vele szemben intézkedő rendőr, így a férfit megállította, majd ismételten vérvételre előállította. Az elkövető cselekménye folytatólagosan, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségének a megállapítására alkalmas.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés, valamint közúti
járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!