Rengeteg a gyorshajtó

2022.04.26. 13:26

Itt a jó idő, egyre több a motoros az utakon

Baranya megye közútjain április 18-a és 24-e között összesen 53 közlekedési baleset történt, amelyből 45 anyagi káros volt, nyolc pedig személyi sérüléssel járt.

bama.hu (forrás:police.hu)

Fotó: KISS ANNAMARIE

A sérüléses balesetek során hárman súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek. A személyi sérüléses baleseteknél a legfőbb baleseti ok a gyorshajtás volt, de történt baleset elsőbbség meg nem adása miatt is. A balesetet okozók közül négyen személygépkocsival, egy-egy személy pedig kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, elektromos kerékpárral, valamint gyalogosan közlekedett.  Ittasság gyanúja egy balesetnél merült fel.

A jó idő beköszöntével egyre több motorkerékpáros jelenik meg az utakon. A közlekedés legvédtelenebb résztevői a gyalogosok mellett a kétkerekű járművek vezetői, akik a közlekedésük során sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve.

A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelniük rájuk, azonban a motoros balesetek elkerülésére minden közlekedőnek törekednie kell. A biztonságos közlekedésre és a balesetek megelőzésére történő törekvés, valamint az egymásra való odafigyelés a közlekedés valamennyi résztvevőjének érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában