Odatették magukat

2022.05.17. 10:39

Gázvezeték-sérülés és elektromos tüzek: Hétfőn sem unatkoztak a baranyai tűzoltók

Több alkalommal riasztották őket megyeszerte.

Katasztrófavédelem - Baranya

Fotó: Laufer László

Hétfőn délelőtt Lánycsók külterületén, az 57-es út mellett munkálatok közben belefúrtak egy gázvezetékbe. A mohácsi hivatásos tűzoltók egy sugárral biztosították a helyszínt, majd megkezdték a méréseket. A mérőeszközök csak a vezetéknél mutattak gázkoncentrációt. A szolgáltató leválasztotta a települést a gázhálózatról, ezért Lánycsókon két-három órán át nem volt szolgáltatás. Személyi sérülés nem történt.

Elektromos kerékpár akkumulátora gyulladt meg Sellyén tegnap késő délután. A lángokat – melyek a kerékpártárolóban álló másik elektromos biciklire is átterjedtek – a helyi hivatásos tűzoltók eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szemelyen egy hálózatra csatlakoztatott elektromos cigaretta okozott tüzet az esti órákban. A szobában lévő ágy teljes terjedelmében égett, melyet az ott lakó férfi a pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltott, így a lángok nem terjedtek át másra. A szoba teljesen bekormozódott. Az oltást végző férfi jelentős mennyiségű füstöt lélegzett be, őt a mentők kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!