Menekültek a vásárlók

2022.05.02. 16:39

Lőfegyverrel és késsel fenyegetőzött egy zavartan viselkedő fiatalember Komlón

Egy nem mindennapi történettel kereste meg lapunkat egy olvasónk.

Zs. J.

Mint beszámolt róla, szerdán az egyik komlói üzletközpontban nagy riadalom támadt. A vásárlók menekülve hagyták el az épületet egy zavartan viselkedő fiatalember miatt. 

A történet az egyik barkácsboltban kezdődött, ahová egy fiatalember lépett be. Ott ragasztót és egy csavarhúzót akart vásárolni, de mikor a pénztárhoz ért, a zsebében kotorászva közölte, hogy nincs nála a pénztárcája. Mivel ingyen nem adnak semmit, így a fiatalembernek távoznia kellett. Már akkor is felfigyeltek rá, mivel eléggé zavartan viselkedett.

Onnan a fiatalember útja az emeleten lévő ázsiai boltba vezetett. Körülbelül negyven-ötven perc telt el, mikor az emeletről sokan rohantak le az üzletközpont kijárata felé. Volt, aki azt mondta, hogy a fiatalember azzal fenyegetőzött, mindenkit kinyír, illetve hogy pisztoly és kés van nála. Olvasónk elmondása szerint az üzletben csak az egyik eladó és egy vásárló maradt, akik közös erővel legyűrték a zavartan viselkedő férfit, akit a rendőrség kiérkezéséig visszatartottak. Csütörtök este megkerestük az üggyel kapcsolatban a Baranya Megye Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akiknél a fegyverre is rákérdeztünk. 

A rendőrség pénteken egy rövid hírt tett közzé az esettel kapcsolatban a rendőrség honlapján, amit szerkesztőségünknek is elküldött. Abban kitértek rá, hogy gyanúsítottként hallgatták ki április 28-án egy 27 éves férfit, aki előző nap délben ruházati termékeket próbált meg ellopni egy komlói áruházból. A férfi az üzletben lévő próbafülkében több nadrágról, illetve pólóról eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd a ruhaneműket magára húzta. A távozásban az áruház személyzete megakadályozta, azonban a dulakodás közben az egyik alkalmazott könnyebben megsérült. A feltételezett elkövetőt a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták, majd előállították. A vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. 

A férfi ellen az eset kapcsán lopás, könnyű testi sértés, valamint kábítószer birtoklása miatt nyomoz a komlói rendőrkapitányság, a fegyverről nem tettek említést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!