Nem jutottak messzire

2022.05.18. 09:45

Mohácsi vádemelés török embercsempészekkel szemben

A Mohácsi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat két török férfi ellen, akik 2021 novemberében azért utaztak Magyarországra, hogy egy szír családot Németországba szállítsanak.

BAMA.HU (FORRÁS: Baranya Megyei Főügyészség)

Képünk illusztráció

Fotós: Shutterstock

Képünk illusztráció

Fotós: Shutterstock

A vádlott férfiak 2021 novemberében Németországban tartózkodtak. Az egyik férfit november 9-én felhívta egy ismerőse és megkérte arra, hogy egy Szerbiában rekedt öt fős szír családot segítsen Németországba szállítani. A férfinak nem volt gépkocsija, ezért felvette a kapcsolatot a másik vádlottal, aki vállalta, hogy gépkocsijával segítséget nyújt az embercsempészéshez.

A vádlottak telefonon kapták meg a család tartózkodási helyének koordinátáit, azok Magyarországot, Mohács térségét mutatták. A két férfi gépkocsival Magyarországra utazott, 2021. november 11-én, a kora délutáni órákban érkeztek Újmohácsra, a Duna partra. Ott felvették a gépkocsiba a magukat szír állampolgárnak valló két felnőttet és három gyermeket, akik okmányokkal nem rendelkeztek, illegálisan tartózkodtak Magyarországon. A vádlottak elindultak a gépkocsival, rendőrök azonban még Újmohácson megállították őket, a két férfit őrizetbe vették.

A cselekmény több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének megállapítására alkalmas, ami két évtől nyolc évig terjedő
szabadságvesztéssel büntetendő. A Mohácsi Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban levő vádlottakat börtönre ítélje és őket Magyarország területéről utasítsa ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!