Az ítélet jogerős

2022.05.24. 15:30

Tizenhárom év fegyházat kapott egy férfi, aki kokaint szállítva szenvedett motorbalesetet

Jogerősen 13 év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki 2020 májusában bedrogozva, hátizsákjában mintegy két és fél kilogrammnyi kokaint szállítva szenvedett motorbalesetet Pécs határában

MTI

Forrás: Police.hu

A 46 éves baranyai férfit korábban kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása miatt 10 év fegyházra ítélték, abból a büntetéséből 2017 nyarán bocsátották feltételes szabadságra, és ennek tartama alatt követte el újabb bűntettét.

A férfi 2020 májusában - miután amfetamint és kokaint is fogyasztott - Siófokról Pécs felé tartva szenvedett önhibájából balesetet a 66-os úton.

A súlyosan megsérült férfit kórházba vitték, ahol a hátizsákjában két téglaformájú, becsomagolt, kábítószergyanús anyagot találtak. A rendőrség által lefoglalt csomagokról később kiderült, hogy azokban több mint két kilogramm magas hatóanyag-tartalmú kokain volt. 

A rendőrség a vádlott lakóhelyén a konyhaszekrényből további kábítószergyanús, kannaboid anyagokat tartalmazó növényi származékot foglaltak le.

A rendőrség a balesetről kiadott közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy nemesnádudvari férfi, a nála lévő drog feketepiaci értéke pedig elérhette az ötvenmillió forintot is.

A Pécsi Törvényszék a férfit idén januárban visszaesőként különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerbirtoklás miatt tíz év fegyházra ítélte, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A táblabíróság keddi határozatával súlyosította a törvényszék januári határozatát 13 évre, a vádlott cselekményét ugyanis különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerbirtoklás helyett kábítószer-kereskedelem kísérletének minősítette.

Az ítélet jogerős.

Címkék#police

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!