Odatették magukat

2022.05.23. 15:01

Tizenkilenc riasztás a hétvégén: nem unatkoztak a megye tűzoltói

Az elmúlt hétvégén tizenkilenc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói nyolc tűzesetet számoltak fel, tíz műszaki mentést hajtottak végre, míg egy jelzés tévesnek bizonyult.

Katasztrófavédelem – Baranya

Fotó: TÓTH IMRE

Tűzesetek

Péntek – Tizenöt négyzetméteren égett egy melléképület és annak tetőszerkezete Himesházán. A tűz oltását a tulajdonos, valamint egy szabadnapos tűzoltó kezdte meg, majd a véméndi és mohácsi hivatásos tűzoltók három sugárral eloltották a lángokat. A káreset során senki sem sérült meg, a tűz másra nem terjedt át.

Péntek – Pécsett, Birjánon és Belvárdgyulán is szabadtéren keletkezett tűz. Mindhárom esetben a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az első két helyszínen kiérkezésükig az ott tartózkodók eloltották a lángokat, Belvárdgyulán a tűzoltók egy sugárral avatkoztak be. Személyi sérülés egyik eset kapcsán sem történt.

Szombat – Parkoló autó motortere gyulladt ki Pécsett, a Makay István úton. A jármű tulajdonosa megkezdte az oltást, végül a pécsi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A tűz az utastérre nem terjedt át.

Szombat – Erdős, fás területen keletkezett tűz a Kozármislenyi elkerülő út közelében. Avar, aljnövényzet égett, melyet a pécsi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel, illetve kézi szerszámokkal eloltottak. 

Műszaki mentések

Péntek – Nyerges kamion szállítmánya akadt telefonvezetékbe Királyegyházán. A vezeték leszakadt, emiatt a tartóoszlopa rádőlt a járműre. A szigetvári hivatásos tűzoltók eltávolították a fennakadt vezetéket és oszlopdarabot. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szombat – Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Baksán. Az ütközés erejétől az oszlop kettétört, majd az autóra dőlt. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A személyautó feszültségmentesítését a Szabadszentkirály ÖTE végezte el.

Szombat – Túrázó sérült meg Nagyharsányban. A betegmozgatásban a mentősök kértek segítséget. A sérültet a villányi tűzoltók board és mentőkötél segítségével a mentőautóhoz vitték.

Szombat – Frontálisan ütközött két személyautó a magyaregregyi völgyben. A balesetben öten voltak érintettek, szerencsére egyikük sem sérült meg. A komlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!