Komoly büntetés várhat rá!

2022.06.24. 15:30

Életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetik azt a nőt, aki magára hagyta újszülöttjét

BAMA.HU (FORRÁS: Pécsi Törvényszék)

Forrás: Police.hu

A Pécsi Járásbíróság 2022. június 24-én elrendelte egy horvát állampolgárságú nő letartóztatását egy hónapra tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított alkalmi mezőgazdasági munkát végzett Magyarországon, terhességét titkolva. 2022. június 15-én délután társai észlelték, hogy a gyanúsított vérzik, majd elment egy bokros rész felé, ahol megszülte leány gyermekét, akit magára hagyott. Miután visszatért dolgozni, tovább vérzett, ezért társai úgy döntöttek, hogy orvoshoz viszik Horvátország területére, ahol értesítették az egészségügyi szolgálatot, majd kórházba szállították. A kórházban megállapították, hogy a gyanúsított nemrég szült, emiatt értesítették a magyar hatóságot a csecsemő felkutatása érdekében.

2022. június 16-án délután 16 óra 20 perckor megtalálták az újszülöttet, kórházba is szállították, azonban a csecsemő az intenzív ápolás ellenére elhunyt, halála az ellátatlanság miatt következett be.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A gyanúsított Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezik. Alaposan feltehető – figyelemmel a kiszabható büntetés mértékére is -, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, külföldre távozna ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője a bíróság végzését tudomásul vette, a határozat végleges.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában