Letették a kétkerekűt

2022.06.29. 16:31

Idén már nem találkozhatunk kerékpáros rendőrrel

Korábban tekerve járőröztek, mi lesz most nyáron?

Zs. J.

Fotó: Imre György

Tekerve is vigyáznak ránk a rendőrök Baranyában, tettük fel a kérdést a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak?

A koronavírus járvány előtt nyaranként a turisztikailag frekventált helyeken kerékpáros járőrök is teljesítettek szolgálatot Baranya megyében. A rendőrök nemcsak gépkocsival és gyalogosan, hanem kerékpárral is járőröznek Harkányban, illetve Szigetváron. Két kerékpáros rendőr Harkányban hétvégente főként az üdülőtelep, a piac, a parkolók és a strandfürdő környékének tekertek, míg a szigetvári kerékpáros rendőrök kiemelten a strand és a vár környékét, valamint azok parkolóit visszatérően ellenőrizve teljesítettek szolgálatot.

Megkerestük a rendőrséget, hogy idén a megyében találkozhatunk-e biciklis rendőrrel? A válasz egy szó volt: nem. Annyit hozzátettek, hogy több gyalogos rendőrrel találkozhatunk. Ezt meg erősíthetjük, a múlt héten a pécsi Sétatér Fesztivál alatt, több gyalogos mozgóőrrel találkoztunk, a Széchenyi téren, Király utcán, Jókai téren és a Szent István tér környékén.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában