Lába kél

2022.06.29. 18:29

Lopják a kukákat Pécs belvárosában

Egyre több szemeteskukának kél lába Pécs belvárosában – írták olvasóink. Mint közölték, volt olyan társasház, ahol reggel arra lettek figyelmesek, mikor levitték a szemetet, hogy a kukát vagy ellopták, vagy poénból eltolták.

Zs.J.

Fotó: Berán Dániel

Az egyik lakó a keresésére indult, hátha megtalálja a közelben, de nem járt sikerrel. Hasonló esetről egy másik olvasónk is beszámolt, de mint kiderült, az ő hulladékgyűjtőjüket valószínű bulizó fiatalok tolták pár utcával távolabb.

– Társaságunkhoz is érkezett bejelentés eltulajdonított, elhúzott hulladékgyűjtő edényekkel kapcsolatban – mondta el lapunknak Mészáros Rita, a Biokom Nonprofit kft. kommunikációs szakreferense.

Rákérdeztünk arra is, hogy ilyenkor mi a teendője a társasháznak, amire azt a választ kaptuk, hogy a hulladékgyűjtő biztosítása – vásárlás vagy bérlés útján – az ingatlanhasználó kötelezettsége. A legtöbb esetben a tárolóedény a társasházak tulajdona, így azokra az ingatlanra megkötött biztosítás is kiterjed.  Amennyiben a gyűjtőedényt eltulajdonították, a társasház tehet feljelentést ismeretlen tettes ellen. Ha az edényt a szolgáltatótól bérlik, akkor az eltulajdonításról a szolgáltatót kell a bérlőnek haladéktalanul értesítenie. 

– Az edény pótlása saját tulajdonú gyűjtő esetén az ingatlanhasználó feladata, a bérelt edény pótlása pedig Pécsett – a bérleti szerződésnek megfelelően – a Biokom Nonprofit Kft. kötelezettsége – magyarázta el lapunknak Mészáros Rita, vagyis ha eltűnik a szemetesedény, és úgy gondoljuk, hogy azt ellopták, akkor a társasháznak a rendőrséghez érdemes fordulnia. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában