Poénnak szánták

2022.06.28. 13:31

„Megszentségtelenítették” a Hunyadi szobrot a főtéren

Olvasónk jelezte, hogy megszentségtelenítették a Hunyadi-szobrot a pécsi főtéren. Mint közölte, lehet a fiatalok poénnak szánták, de ő nem tudott rajta nevetni. Hogy pontosan mi történt? Utánajártunk

Zsigmond József

A pécsi közterületesekhez futott be egy bejelentés a napokban, hogy a Széchenyi téren valakik egy széket raktak a Hunyadi János-szobor lába és a ló teste közé. Úgy tudjuk, a telefonáló annyit közölt, hogy szerinte megszentségtelenítették a szobrot. A közterületesek értesítették a Biokom munkatársait, akik létráról, nagy nehézség árán szabadították meg a szobrot a széktől. A fa ülőszerkezet nem hagyta magát, mivel az elhelyezői olyan remek munkát végeztek, hogy a széket csak hosszabb, több emberes munka után tudták kihúzni a lovas és a ló közül. A rántás annyira nagyra sikerült, hogy a szék kirepült a munkások kezéből, és a földre esett, de nem törött össze.

– A széket a szoborra feltételezhetően június 12-ről 13-ra virradó éjszaka rakták fel, ugyanis a Biokom köztisztasági részlegének munkatársai június 13-án, délelőtt szedték le onnan. Károkozás nem történt, a térfigyelő kamerák felvették az esetet – mondta lapunknak Mészáros Rita, a Biokom sajtószóvívője.

Úgy tudjuk, az esetet kamera is rögzítette, amin látszott, hogy két fiatal a tér északi oldaláról közelítette meg a szobrot, majd helyezte el a széket. Valószínű poénnak szánták, ám mint kiderült, volt olyan pécsi, aki ezt nem tartotta viccesnek. Információink szerint, feljelentés nem történt az ügy kapcsán, mivel rongálás nem történt, illetve a felvételen nem látszik a két fiatal arca sem.

A Széchényi tér már máskor is bekerült a napi top-hírek közzé. Pár évvel ezelőtt a Youtube-csatornára egy olyan pécsi felvétel került, ahol egy fiatal pár közösült éjszaka a téren. Érdekessége volt a felvételnek, hogy a szerelmes pár légyottja míg tartott, pár méterre tőlük egyenruhás járőrök mentek el. A videó annyira népszerű volt, hogy rövid időn belül több százezer megtekintése volt, és abban az évben, az egyik legnézettebb felvétel volt, ami Pécsről készült. A videót azóta eltávolították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában