„KÖzlekedj SZabályosan, Illedelmesen!”

2022.06.15. 19:03

Nemcsak büntetnek, hanem jutalmaznak is a rendőrök

Zs. J.

20220409 Békéscsaba Közúti ellenőrzés fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A rendőrség nemcsak szigorú ellenőrzésekkel, hanem számos baleset-megelőzési kampánnyal, rendezvénnyel próbálja elérni, hogy javuljon a közlekedési morál, illetve kevesebb baleset történjen az utakon. 

– A Közlekedési Kultúra Napján indult útjára a főkapitányság legújabb kampánya, a „KÖzlekedj SZabályosan, Illedelmesen!”, röviden a KÖSZI – mondta lapunknak Bertáné Wingert Erzsébet rendőr őrnagy, a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára a Zsolnay Negyedben rendezett Közlekedik a család vetélkedőn. – A kampány során a szabályosan közlekedők KÖSZI-pontot kapnak, valamint a megelőzési rendezvényeken történő aktivitással is lehet pontot szerezni. 

Minden összegyűjtött tíz pont után ajándékcsomagot ad át a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, illetve a leadott pontgyűjtő füzetek tulajdonosai között a főkapitányság karácsonyra kisorsol egy tabletet és két fedélzeti kamerát. Arra a kérdésünkre, hogy a KÖSZI-pontok semlegesítik-e a közlekedési szabálysértésért kapott büntetőpontokat, azt válaszolta Bertáné Wingert Erzsébet, hogy erre nincs lehetőség. 

A rendőrség az iskolások számára is indított programokat. A megyei rendőr-főkapitányság a 2019/2020-as tanévtől vezette be az általános iskolák első osztályában a Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra! közlekedésbiztonsági programot. A projekt keretében interaktívan, egymásra épülő jelleggel zajlik az 1–8. évfolyamokon tanuló diákok felkészítése a szabályos közlekedésre. A program a 2020/2021-es tanévtől kiegészült a nagycsoportos óvodásoknak szóló KEVE MINI, majd a 2021/2022-es tanévtől a KEVE GIMI programmal, amely a középiskolás korosztálynak szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában