Nem az első eset

2022.06.29. 10:32

Rábízott autóval szenvedett balesetet az autószerelő

A Pécsi Járási Ügyészség autószerelőként dolgozó férfival szemben emelt vádat, aki a javítási célból rábízott gépkocsit engedély nélkül használta.

Bama.hu ( Forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfi idén márciusában javításra vett át egy gépkocsit és a megbízóval megállapodtak abban, hogy telefonon értesíti, ha befejezte a munkát. A javítással három nap múlva végzett. Ekkor elindult a gépkocsival, hogy visszavigye a megbízónak, abban utast is szállított. A tulajdonos erről nem tudott, a gépkocsi használatába nem egyezett bele. A férfi az autóval személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott, a gépkocsi is megrongálódott.

Nem az első esete volt az autószerelőnek, hogy a rábízott autóval furikázott, és balesetet szenvedett. Három éve ittasan, járművezetői engedély nélkül, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezetett egy javítás érdekében rábízott gépkocsit, amivel balesetet szenvedett.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit jármű önkényes elvételének bűntette miatt börtönre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Mivel a vádlott a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, annak végrehajtását is el kell rendelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!