Szörnyű!

2022.06.09. 10:01

Vádat emeltek a kutyáit éheztető férfi ellen

A Komlói Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki elköltözött ingatlanáról, két kutyáját azonban otthagyta, ellátásukról nem gondoskodott.

bama.hu (forrás: BMF)

Fotós: Shutterstock

A férfi ingatlanán két kutyát tartott. 2021. szeptember végén elköltözött, kutyáit láncra kötve, házőrzés céljából, az ingatlan udvarán hagyta. Megbeszélte szomszédjával, hogy hozzá viszi a kutyáknak szánt élelmet, amit a szomszéd beosztva az állatoknak ad.

A vádlott kéthetente hat kilogramm csirkelábat vitt a kutyáknak, azt szomszédjánál hagyta azzal, hogy ossza be részükre. A szomszéd gondoskodott a kutyák ivóvizéről, de a vádlott által vitt élelem nem volt elég, ezt jelezte is a férfinak, aki azonban ezzel nem törődött, a kutyák megfelelő táplálásáról nem gondoskodott.

A kutyák éhesek voltak, láthatóan fogytak. A hideg idő beköszöntével szenvedésüket az is súlyosbította, hogy nem volt búvóhelyük. Az állatok elegendő élelem és a hideg elleni búvóhely nélkül ellátatlanul maradtak. Szenvedésüknek az vetett véget, hogy lakossági bejelentés alapján 2021. december közepén hatósági állatvédelmi ellenőrzésre került sor, amit követően az állatokat a komlói ebrendészeti telepre szállították.

A vádlott kutyáit elhagyta, nekik különös szenvedést okozott. Cselekménye állatkínzás bűntettének megállapítására alkalmas, aminek a büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!