Vége az elátkozott kereszteződés pályafutásának

2022.06.28. 20:00

Végre lámpa irányítja majd a forgalmat a nyugati elkerülő veszélyes kereszteződésében

Halálos kimenetelű baleset is történt az elmúlt években a Nyugati Ipari út és a Pécs Plaza felé vezető szakasz kereszteződésében, de ezen kívül is számos esetben kellett mentőknek a helyszínre sietniük. Július második felétől jelzőlámpa irányítja a forgalmat, ennek köszönhetően lényegesen biztonságosabb lesz a közlekedés.

Palotás Péter (forrás: Pécsi Újság.hu)

 Az egyik legveszélyesebb kereszteződésének számít az elkerülőként funkcionáló Nyugati Ipari út és a Vásártér utca kereszteződése. Az elmúlt négy évben összesen tizennyolc, személyi sérüléssel járó baleset történt itt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásának köszönhetően hamarosan biztonságosabbá válik a közlekedés ezen a részen, a kereszteződésbe ugyanis jelzőlámpát telepítenek. 

A munkálatok már zajlanak, az építéssel várhatóan július közepén végeznek. Addig is fokozott óvatosságra intik az arra közlekedőket.

Mivel a forgalom túlnyomó része a Nyugati Ipari úton halad, a lámpa alapvetően nekik mutat majd zöldet. A szerkezet csak akkor vált át, ha valaki balra szeretne kanyarodni, így minden bizonnyal nem alakulnak ki jelentős közlekedési dugók a csúcsforgalomban sem.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, „az elmúlt időszakban bekövetkezett közlekedési balesetek kimenetele és gyakorisága miatt a közút kezelője a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jelzőlámpával biztosított csomópont kiépítése mellett döntött".
A kereszteződésben főként az elsőbbség meg nem adása miatt történtek az ütközések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!