Leülte a büntetését, de nem tanult belőle

2022.07.07. 10:25

Ismét idős hölgyre támadt a visszaeső férfi Pécsett

A Pécsi Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot egy idős hölgyet bántalmazó, különös visszaeső férfival szemben.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlottat korábban idős személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt négy év fegyházra ítélte a bíróság.

A férfi büntetésének letöltése után röviddel, idén januárjában Pécsett, az utcán felfigyelt az idős korú, nehezen mozgó sértett hölgyre, aki egy kerekes bevásárlótáskát húzott maga után. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit, ezért követte őt, majd az idős sértett mellé futott, kirántotta kezéből kerekes bevásárlótáskáját olyan erővel, hogy attól a sértett egy parkoló gépkocsinak esett, majd a földre zuhant.

A férfi magával vitte a bevásárlótáskát, átkutatta, és azt a benne talált élelmiszerekkel  együtt elrejtette egy bokros területen. A vádlott cselekménye következtében a sértett csípője és szeméremcsontja eltört, a  sérülések nyolc napon túl gyógyulóak voltak. A táska és az élelmiszerek értéke összesen 15.000 forint volt. 

A férfi cselekménye idős személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas, a bűncselekmények büntetési tétele öt évtől tíz évig, illetve egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában